tisdag 19 mars 2013

Citron- och kaprissmakande fisk med palsternackspuré (Poisson meunière)

Jag var under några dagar helt besatt  BBC programmet The Little Paris Kitchen: Cooking with Rachel Khoo, en brittisk kock som lagar fransk mat med en liten twist, väldigt mysigt program. Här kommer därför ett supergott recept från programmet!
Rekommenderar verkligen palsernacks purén som jag hittade här till, men använd fantasin!

Till denna lilla skapelse behöver du:

Mos till 4 icke LCHF-ätande personer
  • 6-8 potatisar (beror på storlek)
  • 5 mindre palsternackor 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl grädde
  • 2,5 dl vatten
  • salt och peppar
Fisken
  • 8 spettafiléer eller annan härlig god platt fisk!
  • 1/2 kruka blad- eller vanlig persilja
  • 1/2 citron
  • 100g smör 
  • Solrosolja
  • kapris efter behag
  • 2 tsk salt
  • 4 msk mjöl
  • svartpeppar
Börja med att skala och dela potatisen, palsternackan och vitlöken i mindre bitar.

Bryn allt i smör i en kastrull!

Häll på vattnet och grädden och koka tills allt är mjukt.

Mixa till en puré, ta i en klick smör och salta och peppra, klart!

Medan grönsakerna kokar kan du förbereda fisken!

Blanda mjöl med salt och peppar. Sprid ut det på en tallrik.

Dutta bort vatten från fiskarna om de är lite blöta. Doppa dem sedan i mjölet. Klappa dem lite så att överflödigt mjöl trillar bort.

Dela smöret i bitar och hacka persiljan.

Hetta upp ganska mycket solrosolja i en panna när moset är klart. Stek fisken 1-2 minuter på varje sida och lägg sedan in dem i ugnen (typ 75 grader) eller vira in dem i folie.

Torka ur stekpannan och smält smöret tills det är gyllenbrunt, akta så att det inte bränns!

Dra bort pannan från plattan och pressa ner citron, persilja och kapris.

Servera allt och njut ordentligt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly