onsdag 23 januari 2013

Chili, Clementin och Kyckling i en härlig combo!

Galet gott från ICAs matkasse!

För att laga detta till fyra behöver du först och främst se till att ha detta i närheten:
  • 1 gul lök
  • 2 clementiner
  • 1 chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung 
  • ca 6 st kycklinglår med eller utan ben
Sås
  • 1-2 dl matyoghurt
  • 1/2 kruka koriander
  • salt & peppar
Tillbehör
  • 4 portioner Couscous (gärna kokt i lite buljong)
  • 65 g babyspenat (en liten påse)
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.

Klyfta löken och skala och skiva clementinerna.

Hacka chilin i små bitar och blanda med soja, honung och olja.

Lägg kycklingen i en form med lök och clementin och pensla på marinaden och släng in i ugnen i typ 25 min (förmodligen kortare om kycklingen inte har ben). Ös på med sky under tiden!

Tillaga couscousen

Hacka koriandern och banda med yoghurt och salt + peppar.

Blanda ner spenaten i couscousen och ÄT!!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly