söndag 9 oktober 2011

Världens godaste Svampmacka!

Till 6-8 extremt goda portioner behöver du:
  • ca. 500g svamp (hellst kantareller, men annan svamp som tex. champinjon blir också väldigt gott)
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6-8 skivor parmaskinka
  • 6-8 skivor lantbröd
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
  • Olivolja
  • Smör
Sätt ugnen på ca. 225 grader. 

Lägg ut skinkskivorna på en plåt och rosta i ugnen 7-8 min.

Hacka lök och vitlök. Skär svampen i mindre bitar.

Fräs svampen i jättemycket smör. Lägg i löken, salta & peppra. Stek tills löken är mjuk och god.

Pensla brödskivorna med olivolja och grilla dem i ugnen några minuter eller stek i en stekpanna.

Fördela svampenbrödet, lägg på en skinkskiva och toppa med hackad basilika.

Jag avlider vad gott det är.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly