torsdag 11 augusti 2011

Kycklingwok!

Till en wok för ca. 30 hungriga orienterare (5 pers i parantes) behöver du:
  • 4 broccoli (1/2)
  • 5 gula lökar (1)
  • 5 röda lökar
  • 6 chili (1)
  • 6 paprikor (1)
  • 4 purjolökar (1/2)
  • 12 morötter (2)
  • 2 salladskål (1/2)
  • En stor påse frysta sockerärtor (en liten ask)
  • 2 burkar vatten kastanj (1/2)
  • 2 burkar mini majs (1/2)
  • 5 kg kycklinglårfilé
  • 6 tomater (1)
  • 2 citrongräs (1/2)
  • en stor bit ingefära
  • ca 2 dl soya (några matskedar)
  • 1 vitlök (2 klyftor)
  • 8 lime (2)
  • några matskedar fisksås (några droppar)
  • 3 burkar kokosmjölk (en liten burk)
  • sambal oelek
  • wok sås
  • salt
  • ca. 3 kg ris (ris till fem pers)
Samla ihop ca. 15 trevliga människor 

och låt dem hacka chilin, vitlöken och citrongräset, klyfta löken och tomaten, skära kycklingen och paprikan i bitar, riva ingefäran, skiva morötterna, kålen och purjolöken.

Lägg kycklingen i en marinad av chili, soya, ingefära, vitlök, limesaft, citrongräs, sambal oelek och fisksås. Låt stå så länge du har tid i kylen (gärna 1-2 tim men självklart blir det super med 5 min också)

Stek kycklingen och marinaden i lite olja+smör.

Ta i morötter och efter några minuter röd, gul lök och paprika.
Ta efter ett tag i broccoli, minimajs, vattnenkastanj och purjolök.

Häll i kokosmjölken och smaka av med fisksås, sambal, salt och woksås.
Lägg slutligen i salladskål, tomat och sockerärtor.






































Bjud in 15 personer till och servera woken med ris eller nudlar!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly